Despre noi

Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti, reprezintă o organizaţie profesională a executorilor judecătoresti din Romania, numiţi în funcţie de către Ministerul Justiţiei şi care îşi desfăşoară activitatea potrivit Legii de organizare şi exercitare a profesiei de executor judecătoresc.

 

Din această organizaţie fac parte 15 camere ale executorilor judecătoreşti ce funcţionează pe langă Curtile de Apel, intre care credem, cu succes, şi Camera Executorilor Judecătoreşti Alba Iulia.
Curtea de Apel Alba Iulia a luat fiinţă în anul 1993, iar Camera Executorilor Judecătoresti care funcţionează pe lângă aceasta, la 10 mai 2001, în baza Legii 188/2000 privind executorii judecătoreşti, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Camera Executorilor Judecatoresti este constituită din 63 de birouri ale executorilor judecătoreşti, avand competenţă teritorială la nivelul Curţii de Apel Alba Iulia, in judeţele:

Alba (382.747 locuitori) cu circumscripţiile judecătoriilor Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeş şi Câmpeni.
Hunedoara (426.165 locuitori) cu circumscripţiile judecătoriilor Deva, Hunedoara, Haţeg, Brad, Orăştie si Petrosani.
Sibiu ( 421.724 locuitori) cu circumscripţiile judecătoriilor Sibiu, Medias, Saliste, Agnita si Avrig.

Camera Executorilor Judecatoresti Alba Iulia a reuşit pană în prezent să coordoneze cu succes activitatea birourilor arondate, iar pentru viitor, obiectivul principal al acesteia se va regăsi în aprofundarea respectului faţă de justiţie şi implicit fata de justiţiabili.